Remaniere, nu restructurare. Dăncilă va încerca să-și convingă colegii să meargă pe prima variantă: E normal să vorbim, să avem un Comitet Executiv Național

Publicat: 22 05. 2019, 12:48

Întrebată, în Bacău, dacă își va menține punctul de vedere legat de remanierea Guvernului, la următorul Comitet Executiv al PSD, Dăncilă a răspuns: „Este normal să avem un Comitet Executiv Național în care să vorbim și despre realizările programului de guvernare, despre modul în care s-a raportat Executivul la această foaie de parcurs și la obiectivele din programul de guvernare, să vorbim despre ceea ce vom face cu cele trei portofolii, remaniere sau restructurare. Eu sper să îi conving pe colegii din Comitetul Executiv să nu mergem pe restructurare, să mergem pe remaniere”.

Dăncilă refuzase și anterior să meargă pe varianta restructurării Guvernului prin vot parlamentar, deși avea asigurări din partea liderului PSD că există o majoritate confortabilă în Parlamant, anunțând că preferă un dialog instituțional și o remaniere cu propuneri către președinte.

Liderul PSD Liviu Dragnea declara că nu mai este fezabil ca Executivul să meargă în Parlament pentru o eventuală restructurare, deoarece plenul este greu de convocat înainte de alegeri.