REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014 – EXIT POLL ȘI HARTA INTERACTIVĂ. Ioan Oltean a votat alături de fiica sa, care și-a exercitat pentru prima dată acest drept

Publicat: 25 05. 2014, 15:22
Actualizat: 28 03. 2019, 14:33

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. REZULTATE ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Ioan Oltean a ajuns la secția de votare de la Școala Primară Unirea însoțit de fiica lui, Maria, despre care a spus că este la prima ei participare la vot, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Evident că am avut o emoție pentru că nu a acceptat sub nicio formă nici să-i spun cu cine să voteze, nici să-i spun ce să facă. A zis, «Nu! Votul e al meu și numai al meu!». Sper că a votat cum trebuie”, a spus Ioan Oltean.

El a afirmat că a votat „pentru o Românie europeană și democrată”.

„Votul, chiar dacă e secret, toată lumea știe cu cine votez eu. Am votat pentru o Românie europeană, așa cum o vrem toți, o Românie democrată, respectată în Europa, o Românie demnă și pentru ca românii de pretutindeni să se simtă respectați și demni oriunde ar fi în lumea aceasta. Sper ca astăzi să marcăm o nouă etapă în evoluția României în Uniunea Europeană, să marcăm o nouă etapă în ce privește mersul democratic al României, să dăm Parlamentului European o echipă de deputați români care să pună mai presus decât orice interesul României, demnitatea României, respectarea instituțiilor de stat și democratizarea României până în cele mai profunde rădăcini ale ei”, a declarat liderul PDL.

În Bistrița-Năsăud, la scrutinul pentru Parlamentul European sunt așteptați 262.157 de alegători, care pot vota în 313 secții din județ, printre aceștia numărându-se și un cetățean străin care s-a înscris pe liste speciale. Astfel, au fost tipărite 288.373 de buletine de vot.

Totodată, peste 450 de deținuți din Penitenciarul Bistrița au drept de vot, iar instituția va fi arondată la trei secții de votare, care vor trimite urne mobile.

REZULTATE ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014 – TOTUL DESPRE REZULTATELE LA ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014