REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Monica Iacob-Ridzi a obținut un mandat de deputat prin redistribuire

Publicat: 10 12. 2012, 19:30
Actualizat: 28 07. 2014, 17:16

Fostul ministru al Tineretului Monica Iacob-Ridzi (PPDD) a obținut 43,44% din voturi în Colegiul 5 pentru Camera Deputaților din Hunedoara, clasându-se pe locul al doilea, după candidatul USL Ioan Rus, care a primit 47,04%, Ridzi declarând că rezultatul îi asigură un nou mandat prin redistribuire.

Potrivit rezultatelor finale din Colegiul 5 din județul Hunedoara, cel care cuprinde localitățile Petroșani-Petrila-Aninoasa, date publicității de BEJ, fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob-Ridzi, care a candidat din partea PPDD, pentru un nou mandat de deputat, a obținut 43,44 la sută din voturi, clasându-se pe locul al doilea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe primul loc în colegiu se află candidatul USL Ioan Rus, care a primit 47,04 la sută din voturi.

Astfel, câștigătorul mandatului din Colegiul 5 va fi stabilit prin redistribuire.

Tot în acest colegiu, candidatul UDMR Imre Baboczi a obținut 3,11 la sută din voturi, cel al PRM Emanuel Andronache – 2,51 la sută, cel al ARD Alexandru Lăutaru – 2,3 la sută.

Monica Iacob-Ridzi a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că acest rezultat obținut în colegiu îi asigură un nou mandat, prin redistribuirea mandatelor la nivel județean.

Reprezentanții PPDD Hunedoara spun că voturile obținute de Ridzi în Colegiul 5 reprezintă cel mai mare număr de voturi primit la Camera Deputaților de către candidații formațiunii.