S-a decis! Clotilde Armand, primarul oficial al Sectorului 1: „#touché” – FOTO

Publicat: 15 10. 2020, 13:05
S-a decis! Clotilde Armand, primarul oficial al Sectorului 1 / Sursă FOTO: andreea Alexandru Mediafax Foto

Clotilde Armand a devenit în mod oficial primarul Sectorului 1 al Capitalei după ce Judecătoria Sectorului 1 i-a validat mandatul. Totuși, decizia magistraților poate fi atacată în termen de maxim două zile la Curtea de Apel, potrivit minutei de ședință.

Clotilde Armand, candidata USR-PLUS, a devenit primarul oficial al Sectorului 1 după decizia magistraților dată joi, 15 octombrie. Decizia nu este una definitivă, însă este executorie. După ce decizia instanței a devenit publică, Clotilde Armand a distribuit-o pe Facebook adăugând „#touché”.

Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1

De asemenea, Judecătoria Sectorului 1 a validat joi, 15 octombrie, și mandatele pentru funcţia de consilier local al Consiliului Local Sector 1 Bucureşti, obţinute de Popa Daniela, Ţîră Daniel, Iordan Florea, Tudose Cristian-Adrian, Chirvasă Viorel-Daniel, Adam Marinela, Caraian Alberto-Iosif, Miloş-Olteanu Iuliana-Dorina, Jurubiţă Geanin-Georgian, candidaţii Partidului Social Democrat, Buzoianu Diana-Anda, Păiuşi Oliver Leon, Nicolaescu Andrei-Cristian, Sorete-Arbore Otilia, Drăguşin Laurenţiu, Şerban Remus-Cătălin, Vicol Ned, Iacob Oana, Halaţ Iulia-Luminiţa, candidaţii Alianţei USR-PLUS, Stamule Tănase, Porumb Ramona, Picu Emanuel-Victor, Ciungu Daniel-Constantin, Oianu Adrian-Viorel, Gheorghe Dinu-Nicolae, candidaţii Partidului Naţional Liberal, Căşvean Cătălina, candidata Partidului Mişcarea Populară, dar a invalidat mandatele pentru funcţia de consilier local al Consiliului Local Sector 1 Bucureşti obţinute de candidații PMP Ioana-Felicia Constantin şi Costin-Sebastian Moise.

La alegerile locale organizate pe 27 septemrie, Clotilde Armand a câștigat funcția de primar al Sectorului 1 cu un procent de 40,94%, în timp ce contracandidatul său, Daniel Tudorache, a obținut 39,81%. Ulterior, acesta a contestat rezultatul și a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor în urma apariției în spațiul public a unor imagini.

În spațiul public, la începutul lunii octombrie, au apărut mai multe imagini în care persoane neidentificate pătrund, noaptea, într-o cameră a Biroului Electoral Sector 1 în care ar fi fost depozitați saci cu buletine de vot.

Imediat după izbucnirea scandalului, președintele PSD, Marcel Ciolacu a acuzat USR de „fraudă electorală”, în timp ce Clotilde Armand a reacționat declarând că respectivele imagini sunt de la procesul de numărare a voturilor, iar persoanele care intră în cameră sunt observatori.

Surse GÂNDUL.RO au declarat, ÎN EXCLUSIVITATE, că trei polițiști de la Biroul Investigații Criminalistice au fost trimiși – însoțiți de jandarmi – la sediul Biroului Electoral al Sectorului 1 și urmează să efectueze verificări în dosarul de fraudă electorală referitor la sacii cu buletine de vot din camera în care s-a pătruns noaptea, ilegal.