SĂGEATA ÎN TRANDAFIRI: PSD și PNL desenează noua siglă. Conducerea PSD către baroni: „Rupeți-o cu PDL la toate nivelurile!” PLANUL LUI ILIESCU

SĂGEATA ÎN TRANDAFIRI: PSD și PNL desenează noua siglă. Conducerea PSD către baroni: Rupeți-o cu PDL la toate nivelurile! PLANUL LUI ILIESCU
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 24/04/2012, 18:33

Liderii social-democrați au participat miercuri la un BirouPermanent cu tema stadiul negocierilor PSD-PNL în vederea semnăriiprotocolului noii alianțe. Potrivit declarațiilor unora dintreparticipanți, în proporție de peste 90 la sută, aceasta are toateșansele să se nască în februarie.

Toți cei prezenți s-au declarat, în unanimitate de acord, cuidea că alianța cu ACD este necesar să se parafeze cât de repedeposibil. „Nu a existat nicio opinie contrară. Doar opinii decompletare a protocolului, în sensul inlcluderii, clar, înprotocol, a interdicției ca vreunul din partidele semnatare săcolaboreze, în vreun fel sau pe vreo linie, la nivel central sau înteritoriu cu PDL” a declarat pentru gândul,vicepreședintele Ion Chelaru. Alte subiectediscutate în BP al PSD au făcut referire la obiective și punctevulnerabile. Printre cele mai importante obiective ale noii alianțese numără schimbarea guvernului și a președintelui Traian Băsescuși preluarea guvernării. La capitolul puncte vulnerabile s-a făcutreferire la anumite animozități care există la ora actuală întrealeșii PSD și PNL, în anumite localități, care trebuieatenuate.

Pesediștii au mai discutat, între altele, despre denumireaalianței, precum și despre sigla și simbolurile acestei.„Oricare ar fi sigla, din ea nu trebuie să lipsească ceitrei trandafiri. De asemenea, va fi prezentă și săgeataliberală”, a explicat Chelaru.

Citește și:Iliescunu vrea să împartă fifty-fifty cu liberalii: „Ce e aia paritate?Asta e gândire mecanică”

Iliescu vrea să izoleze PDL

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuriseară, după o ședință de patru ore a BPN pe tema alianței cu ACD,că obiectivul major al acestei alianțe este izolarea PDL.

Întrebat dacă există cineva între candidații la conducerea PDLcu care PSD ar putea purta un dialog, Iliescu a respins ideea.

„Nu cred că poate fi vorba, acum de dialog cu PDL. Acumobiectivul politic major al acestei coaliții este izolarea PDL pescena politică, oricine ar veni la conducere, pentru că suntinterese divergente din acest punct de vedere”, a spusfostul președinte.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri seară, dupăo ședință de patru ore a BPN, că niciunul dintre membrii prezenținu a fost de principiu împotriva ideii unei alianțe cu ACD.

ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
FOTO. Tania Budi, în costum de baie la 53 de ani! Imagini demențiale: a oprit...
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Fiica lui Ion Țiriac, imagini în costume de baie minuscule!
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
Învață să deschizi ușa mașinii folosind METODA OLANDEZĂ
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un electrician a aruncat în aer liftul blocului în care locuia. Bărbatul voia să-și omoare...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
INTERVIU cu DEPUTATUL PSD, Lucian LUNGOCI
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
ȘOCUL ANULUI de la PFIZER: Șeful companiei a anunțat ce urmează să se întâmple
Klaus Iohannis a semnat joi. Este documentul care vizeaza toți șoferii
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...