Sârbu: „Nu ne interesează postul de președinte al Senatului. Demisia lui Antonescu este o chestiune de onoare”

Publicat: 25 02. 2014, 13:19
Actualizat: 29 03. 2019, 11:11

Senatorul Ilie Sârbu, liderul grupului parlamentar al PSD, spune că partidul său nu va emite nicio pretenție legată de funcția de președinte al Senatului în ipoteza ruperii USL în această seară, dar consideră că președintele PNL, Crin Antonescu, „dacă are onoare și caracter” ar trebui să demisioneze.

„Nu facem caz din asta, nu ne interesează nici pe mine nici pe alți colegi, pentru că postul oricum revenea la vremea respectivă PC-ului, deci ei pot să îl revendice. Noi îl lăsăm domnului Crin Antonescu cu toate privilegiile: vile, case de protocol, mașini, consilieri, SPP”, a arătat Ilie Sârbu.

Acesta spune că însuși Antonescu s-a declarat într-o ședință a USL  dispus să renunțe la poziția celui de-al doilea demnitar în stat, răzgândindu-se însă ulterior. În opinia sa, șefia Senatului este, în acest moment, dreptul PC. „A fost prins în protocol, a fost o concesie pe care a făcut-o PC”, a argumentat el.

Sârbu nu exclude ca în schimbul acestei concesii, PC să fi primit beneficii în Guvern, dar arată că niciun protocol scris nu le menționează ca atare. „Eu spun ce e scris pe hârtie. Dacă au avut ei o discuție la o cafea domnul Antonescu cu domnul Voiculescu de care acuma fuge, asta e o discuție a lor privată”, a adăugat el.