Sârbu: SIE ne-a trimis un material că nu există printre prezidențiabili un ofițer acoperit

Publicat: 17 09. 2014, 14:16
Actualizat: 19 05. 2015, 00:59

Vicepreședintele Comisiei de Control al SIE, senatorul PSD Ilie Sârbu, a declarat că s-a primit din partea SIE un material, semnat de Teodor Meleșcanu, în care se comunică că „nu există niciun fel de situație în care un candidat, ministru sau parlamentar care să fie ofițer acoperit”.
Întrebat dacă cei de la SIE se referă și la un ofițer acoperit care nu mai are în prezent acest statut, Sârbu a răspuns că nu există această precizare explicit.

El a recomandat și Comisiei de control a SRI să ceară astfel de informații de la serviciul de informații condus de George Maior. „Să încheiem acest circ care s-a făcut artificial, care nu face niciun fel de serviciu României. Ori acceptăm că serviciile s-au reformat și funcționează în baza legii și sunt parteneri valabili pentru NATO și UE, ori  nu acceptăm și spunem că avem dublă comandă, lucruri care nu sunt serioase. Sunt lucruri care nu pot să apară de la un om simplu, dar când e vorba de țară și de lucruri atât de importante chiar de la președinte”, a afirmat Ilie Sârbu.

Președintele Traian Băsescu a avertizat un candidat la prezidențiale că îl „va dezbrăca public” dacă nu își va completa CV-ul pentru a preciza în el că a fost „ofițer acoperit”.