Scandal în Parlament pe tema bugetului. Parlamentarii PDL au părăsit plenul. Zgonea: „E dreptul dumneavoastră, nu mă supăr”

Publicat: 06 02. 2013, 11:53
Actualizat: 31 07. 2014, 15:03

După mai multe contre între liderii Puterii și cei ai Opoziției, parlamentarii PDL au părăsit ședința Camerei Deputaților și a Senatului, în timpul dezbaterilor pe bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale.

Mai exact, liderii democrat-liberali au încercat să-și susțină amendamentele depuse la bugetul de stat, însă acestea nu se aflau pe listă pentru dezbaterile din plen.

„Foarte multe amendamente ale Opoziției au dispărut de la Comisia de buget până la plen. Înțeleg că nu vreți să ni le adoptați, dar măcar să ne treceți la anexe. Este pentru prima oară în cei 23 de ani când se întâmplă așa ceva”, a declarat deputatul PDL Gheorghe Tinel.

În replică, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, le-a spus că dacă amendamentele nu au trecut de Comisia de specialitate, atunci nu intră în plen.

Ulterior, Zgonea a dispus anexarea tuturor amendamentelor pentru a fi susținute în plen, ca răspuns la nemulțumirile pedeliștilor, fără a suspenda însă ședința camerelor reunite. Astfel, democrat-liberalii au anunțat că vor părăsi plenul și se vor întoarce când toate amendamentele vor fi trecute pe ordinea de zi.

„Este un drept politic  pe care îl aveți, nu mă pot supăra”, le-a răspuns Zgonea.

La ieșirea din sală, președintele PDL, Vasile Blaga, și-a exprimat nemulțumirea față de „nerespectarea regulamentului și a procedurii”, anunțând că parlamentarii PDL vor reveni în sală după ce toate amendamentele vor fi din nou pe liste.

„Înțeleg graba Puterii de a adopta un buget în care nici ei nu cred, dar până la urmă niște proceduri trebuie respectate. O să revenim în sală în momentul când va fi respectat regulamentul ședințelor comune, iar amendamentele vor fi fin nou pe liste”, a declarat Blaga.