Scandal la Iași după ce panourile electorale au fost strânse de Primărie înaintea terminării campaniei

Publicat: 23 05. 2014, 18:33
Actualizat: 31 07. 2014, 14:25

Panourile electorale din municipiul Iași au fost ridicate în cursul dimineții de vineri, cu 24 de ore înaintea finalului campaniei electorale.

Întrebat cum se explică faptul că au fost ridicate toate panourile electorale din municipiu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian Buraga, a răspuns: „Ei, toate. Nu e chiar așa. Vor fi aduse înapoi”.

Reprezentantul Primăriei Iași a susținut că au fost luate de pe străzi doar acele panouri care sunt deteriorate, iar după ce vor fi reparate acestea vor fi aduse înapoi.

„Panourile electorale au fost ridicate pentru că erau defecte. Unele erau smulse, erau rupte balamalele, erau deteriorate. Vor fi reparate și puse înapoi până diseară (vineri seară – n.r.)”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Sebastian Buraga.

Reprezentanții partidelor de opoziție din Iași au criticat vehement măsura, calificând acțiunea de ridicare a panourilor drept un „abuz”.

Într-un comunicat de presă, PNL Iași susține că „pe feuda PSD campania se termină atunci când vrea primarul Gheorghe Nichita”.

„Această acțiune a domnului Nichita este contrară legii și arată încă o dată, dacă mai era nevoie, că pentru PSD legea și democrația sunt «mofturi»”, spune liderul PNL Iași.

La rândul său, liderul Forței Civice Iași, Dragomir Tomașeschi, a spus, într-o conferință de presă, că la Iași „se încalcă dreptul la informare corectă a electoratului și se creează un mare avantaj pentru partidele de la putere”.

Deputatul PMP Iași, Camelia Bogdănici, a spus, la rândul său, că „fie Nichita și clica din jurul său nu cunosc legea, fie au ales să o ignore”.

„E destul de clar pentru oricine că este vorba despre un ordin de partid. Ar fi interesant de urmărit dacă acțiuni similare se mai întâmplă prin țară”, a afirmat Bogdănici.

În campaniile electorale precedente, panourile de afișaj rămâneau pe străzi inclusiv în ziua alegerilor, acestea fiind ridicate de regulă în cursul zilei de luni, în prima zi de după scrutin.