Scandal pe raportul de activitate al TVR. Orban: „PSD încearcă decapitarea lui Stelian Tănase, vrea să facă o execuție politică”

Publicat: 29 04. 2015, 14:59

Birourile Permanente Reunite au decis, în ședința de marți, să trimită comisiilor reunite de cultură raportul de activitate al TVR, deputații și senatorii având termen o săptămână pentru elaborarea unui raport pe situația televiziunii publice.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a precizat că mișcarea PSD-ului este pentru „a-l decapita” pe șeful TVR, Stelian Tănase, ajuns în funcție tocmai la propunerea PNL.

„Birourile Permanente Reunite s-au făcut numai pentru a satisface niște obiective meschine ale PSD. Primul, acela de a grăbi decapitarea lui Stelian Tănase de la conducerea TVR”, a declarat Orban, la finalul ședinței.

În plus, liderul liberal a adăugat faptul că PSD a refuzat să trimită și raportul de activitate al CNA, instituție condusă de Laura Georgescu, „instituție transformată într-o cârpă de șters pe jos a lui Victor Ponta”.

„PSD nu a vrut să trimită raportul în cazul CNA și SRTV, refuzând să ia act de depunerea rapoartelor din partea rușinosului CNA, condus de Laura Georgescu, care a transformat această instituție într- cârpă de șters pe jos a lui Victor Ponta, deci a refuzat să trimită la comisii raportul al CNA. Singurul raport pe care s-au grăbit să-l trimită în dezbaterea comisiilor reunite de cultură este cel al TVR, dându-se un termen de o săptămână pentru adoptarea raportului comisiilor. Asta îmi arată că PSD vrea să facă o execuție politică a unui conducător de televiziune pentru simpla îndrăzneală a lui de a nu fi sluga lui Victor Ponta și a PSD-ului. Nu-i interesează rușinea de la CNA și promiscuitatea la care a ajuns CNA. Îi interesează să subordoneze politic televiziunea doar ca să mai aibă un instrument de propagandă prin care să-și răspândească minciunile și calomniile lui Victor Ponta”, a adăugat Orban.

Președintele- director general al TVR, Stelian Tănase, a intrat în dizgrațiile lui Victor Ponta și după ce a spus că televiziunea publică a fost supusă presiunilor politice din partea TVR, dar și prin pozițiile ferme împotriva guvernării.