Scenariul lui Iohannis: Ne pregătim pentru o Românie în care toți corupții sunt grațiați și jurnaliștii încarcerați

Publicat: 30 10. 2014, 18:23

După bâlbele guvernului Ponta pe avizul asupra proiectului de lege care poate trimite ziariștii după gratii dacă dezvăluie informații din dosare de corupție, Klaus Iohannis susține că „ne pregătim pentru o Românie în care toți corupții sunt grațiați și jurnaliștii încarcerați”.

„Observ o derută totală la acest guvern la legea privind condamnarea jurnaliștilor, cred că e greșită abordarea. Ne pregătim pentru o Românie în care toți corupții sunt grațiați și jurnaliștii încarcerați. În realitate doresc să o facă, dar și-au dat seama că nu dă bine la media și au încercat să dreagă busuiocul”, a spus Iohannis.

În cursul după-amiezei de miercuri Guvernul a publicat un comunicat potrivit căruia a avizat favorabil inițiativa de modificare a Codului penal care îi poate trimite trei ani în închisoare pe cei care dezvăluie informații din dosarele penale. La scurt timp, premierul Victor Ponta a precizat că este vorba de „informațiile nepublice”, susținând că, după știința sa, „în toată Europa există sancțiuni” pentru dezvăluirea acestora.

După scurt timp însă, Guvernul a schimbat comunicatul privind actele adoptate în ședința de miercuri și a refăcut forma avizului emis la proiectul menționat, comunicând că avizul este nefavorabil, nu favorabil cum a transmis inițial.