Scenariul sumbru al vicepremierului Dragnea despre suspendarea președintelui: „Băsescu la Cotroceni de Mărțișor”

Publicat: 08 09. 2014, 22:05

Vicepremierul Liviu Dragnea a răspuns că din punct de vedere emoțional este un „suporter al suspendării”, dar că pesediștii trebuie să se gândească și la varianta, „care nu e imposibilă”, ca anul viitor „să împărțim mărțișoare cu Băsescu la Cotroceni” și cu „Ponta pe tușă”.

Întrebat dacă susține demersul inițiat de Călin Popescu Tăriceanu privind suspendarea președintelui Băsescu, vicepremierul Liviu Dragnea a răspuns că emoțional susține suspendarea, dar trebuie văzut dacă această procedură este utilă și poporului român.

El a explicat că mulți români când aud de referendum se gândesc la procurori și este posibil ca unor oameni să le fie teamă să vină la votul de la prezidențiale din cauza referendumului pentru demiterea președintelui Băsescu.

Mai mult, președintele executiv al PSD a precizat că social-democrații ar trebui să se gândească la o variantă „care nu e imposibilă” prin care președintele Băsescu să ceară Curții Constituționale prelungirea mandatului de președinte din cauza lunilor în care nu și-a putut exercita prerogativele din cauza procedurilor de suspendare din 2007 și 2012.

Variantă sumbră a lui Dragnea este ca Ponta să câștige alegerile prezidențiale, dar să stea pe „tușă” în timp ce se impart „mărțișoare cu Băsescu la Cotroceni”.

„Trebuie să vedem dacă nu tulburăm apele și nu îl ajutăm pe Traian Băsescu. Oricum PSD nu câștigă nimic din asta”, a declarat la TVR 1 vicepremierul Dragnea. Acesta a spus că  nu a discutat cu Călin Popescu Tăriceanu despre inițierea procedurii de suspendare a președintelui Traian Băsescu și că a aflat despre aceasta duminică seara de la televizor.