Scrisoare deschisă a unui senator PSD: Am ajuns cu actuala conducere, un partid al fricii, tăcerii și complicităților vinovate

Publicat: 23 01. 2015, 12:49
Actualizat: 18 05. 2015, 19:15

Sorin Bota susține că a purtat deja mai multe discuții și cu alți colegi din partid despre situația din PSD după pierderea alegerilor prezidențiale. El cere „scoaterea gunoiului adâncit sub preș” și „igienizarea partidului”.

Senatorul afirmă că toți cei care au dus PSD în această situație ar trebui „să mai dea și socoteală”.

„Consider că există o lipsă totală de viziune politică,de strategie și comunicare”, adaugă Bota.

Pesedistul afirmă că Victor Ponta a pierdut prezidențialele deși partidul s-a mobilizat exemplar. „Prezidențialele din 2014 au reprezentat cel mai sever eșec al unui candidat susținut  de  PSD”, a subliniat senatorul PSD.

El acuză actuala conducere că partidul a fost lăsat în plan second, în locu guvernării.

„Din cel mai democratic partid din România, PSD a ajuns,  cu actuala  conducere,  un partid  al  fricii,  tăcerii  și  complicităților vinovate. Rămânerea  la  guvernare  este  obiectivul  nostru comun, însă el nu poate continua să fie un pretext pentru politica pumnului în gură,a  excluderii  celor  incomozi  și  a  privării  membrilor  de  partid  de  dreptul fundamental la dezbatere și competiție de idei.”, a adăugat senatorul nemulțumit de conducerea social-democrată.

El vorbește de pericolul scindării partidului cerând revenirea în partid a mebmrilor excluși la sfârșitul anului trecut – Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova.

Fostul președinte PSD, Mircea Geoană, a anunțat în exclusivitate la Gândul Live că intenționează să candideze la viitorul Congres al partidului, dacă i se va permite acest lucru.