Scrisoarea lui Rareș Hopincă pentru bucureșteni, în urma DEMISIEI de la prefectura Capitalei: ,,Cum o misiune se încheie, alta începe”

Publicat: 12 04. 2024, 12:53

Rareș Hopincă, candidat al PSD-PNL la funcția de primar al sectorului 2, și-a înaintat demisia din funcția de prefect al Capitalei, și a ținut să le adreseze o scrisoare publică tuturor bucureștenilor prin care își anunță demisia și candidatura și le mulțumește în același timp locuitorilor Capitalei. 

Misiunea mea în calitate de prefect al Capitalei se încheie aici. Sunt onorat că, timp de aproape 1 an, am servit Bucureștiul din această funcție. M-am implicat în viața comunității cât am putut de mult și cât am putut de bine. Au fost luni intense, în care mi-am asumat un rol activ în ceea ce privește inițierea și menținerea unui dialog productiv și eficient între cetățeni și instituții și între administrațiile locale de sector și Primăria Generală a Capitalei, a scris Rareș Hopincă.
Fostul prefect face un bilanț al realizărilor în mandatul său de la prefectura București și anunță sprijinul pentru noul prefect al Bucureștiului.
Las în urmă o serie de proiecte și inițiative importante pentru București și voi fi alături de noul prefect, domnul Mugur Mihai Toader, un profesionist în administrație și un bun cunoscător al problemelor bucureștenilor, dacă va avea nevoie de orice tip de sprijin. Am inițiat acțiunile în Justiție pentru recuperarea unei părți din IOR și a Menajeriei Circului, dar și pentru anularea unor autorizații de construire emise ilegal de primarul general, cum este cazul Rahmaninov 2E. Am abordat frontal problema consumului de droguri în școli și am venit cu propuneri ferme pentru prevenirea acestui fenomen, cum ar fi începerea dezbaterilor despre testarea elevilor și efectuarea de analize medicale. M-am implicat în gestionarea unor conflicte și crize sociale, cum a fost protestul fermierilor și transportatorilor, pentru a proteja bucureștenii și bunul mers al serviciilor publice esențiale din Capitală. Am exercitat un control al legalității riguros asupra actelor juridice emise de primăriile din București și am combătut orice tip de abuz administrativ. Totodată, m-am implicat in inițiative și proiecte care pot duce la îmbunătățirea calității vieții bucureștenilor, de la marile proiecte de infrastructură, la calitatea locurilor de joacă sau reglementarea utilizării petardelor și artificiilor în perioadele de sărbători, a punctat Hopincă.
Rareș Hopincă anunță că își încheie o misiune pentru a începe o alta, tot pentru București.
Candidez pentru Primăria Sectorului 2, o misiune care mă responsabilizează și care îmi oferă șansa să-mi pun experiența publică și privată în slujba cetățenilor și a unui sector care, în ultimii 4 ani, a abandonat marile proiecte și i-a neglijat pe oameni, a mai spus în încheiere Rareș Hopincă care le-a mulțumit autorităților și bucureștenilorpentru colaborare.
CITEȘTE ȘI:

Rareș Hopincă, candidatul Coaliției la primăria sectorului 2: „Rețeaua de străzi e cea mai degradată. E un sentiment acut de abandon”

Guvernul a aprobat numirea și eliberarea din funcție a zeci de prefecți și subprefecți. LISTA COMPLETĂ