Rareș Hopincă, candidatul Coaliției la primăria sectorului 2: „Rețeaua de străzi e cea mai degradată. E un sentiment acut de abandon”

Publicat: 11/04/2024, 21:05
Actualizat: 11/04/2024, 21:36

Rareș Hopincă, invitatul emisiunii „Cu Gândul la București, a declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că situația în sectorul doi al Capitalei este una dezastruoasă. Acesta a făcut referință, în special, la problemele din cartierele periferice, unde comunitățile au fost abandonate de autorități. Urmărește aici întreaga emisiune

Rareș Hopincă, candidatul Coaliției la primăria sectorului 2, a vorbit, în exclusivitate pentru Gândul, despre stadiul deplorabil în care se află în prezent această zonă a Capitalei.

„Există un sentiment permanent și acut de abandon. Comunitățile din Sectorul 2 se simt abandonate, mai ales cartierele de la periferie. Sunt anumite cartiere în care actualul primar nu a călcat niciodată. Este o abordare profund superficială. În momentul în care mașina de gunoi încetează să mai meargă în spatele blocurilor, în momentul în care toate aleile din spatele blocului sunt degradate, gardurile din cartiere sunt degradate, acolo unde mai există și nu sunt furate, nu mai există iluminat public. Rețeaua de străzi secundare, cea care ține de sector, este cea mai degradată din municipiul București. Vorbim, la modul tragic de o comunitate întreagă abandonată de primar și de primărie.”, a declarat Rareș Hopincă

Rareș Hopincă este de părere că Primăria și Administrația locală nu s-au implicat aproape deloc în soluționarea unor adevăratelor probleme ale cetățenilor.

„Nu a existat implicare, nu a existat grijă, iar rezultatele nu pot fi altele decât cele pe care le constatăm și în Pantelimon, și în Colentina și în Tei. În majoritatea cartierelor, situația este una gravă și cred eu că primul lucru care ar trebui să se schimbe este atitudinea Primăriei și a Administrației față de oameni. Nu se poate ca primarul să rămână într-un turn de fildeș, să discute doar cu trei colaboratori și doar în zona centrală a orașului și să ignore marea masă tăcută de oameni care, ce să vezi, are multe nevoi. Toate comunitățile au probleme, toate comunitățile au nevoi pe care Primăria a eșuat încontinuu să le ducă la îndeplinire.”, a mai menționat Rareș Hopincă.

Rareș Hopincă a adresat două probleme esențiale din sectorul 2, una fiind traficul și locurile de parcare, iar a doua curățenia, spațiile verzi și străzile deteriorate.

„Sectorul 2 are două tipuri de probleme. În primul rând are problema infrastructurii, care este una puțin mai complicat de rezolvat. Și mă refer aici la trafic, mă refer la locurile de parcare și nu la însemnarea cu vopsea pe asfalt a unor locuri de parcare. Are probleme mai  simple, dar la fel de supărătoare și la fel de grave pentru cetățeni. Și aici mă refer în primul rând la curățenie, la calitatea și suprafața spațiilor verzi, la calitatea rețelei stradale. Și fără niciun fel de exagerare, toate acestea s-au agravat. În ultimii ani, li s-a promis cetățenilor o curățenie ca acasă și scuzați-mă dacă asta înseamnă curățenie ca acasă e ceva foarte grav. Sectorul arată acum mult mai murdar decât era în trecut.

Cred că și fără nicio exagerare și cu părere de rău se bate la ultimele locuri în București, ceea ce este profund nedrept pentru un sector care cândva era printre primele la acest capitol. Să ne plimbăm prin Sectorul 2, vom vedea toate străzile secundare de la periferie arată dezastruos, nu s-a mai intrat, cu reparații capitale de foarte mult timp. Ce vină are cetățeanul din Pantelimon, de exemplu, că Primăria nu are grijă de strada lui pentru asta? Pentru asta, Primăria încasează taxe și impozite ca să intervină inclusiv la periferie., a mai menționat Rareș Hopincă.

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Micii vegani, tot mai preferați de români. Câți mici din carne mănâncă în medie un...