Sebastian Burduja, întâlnire cu preşedintele Azerbaidjanului: Marile PROIECTE ENERGETICE merg înainte

Publicat: 01 04. 2024, 17:32

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a avut o întâlnire la Baku cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, cu ocazia comisiei mixte româno-azere. Ministrul Energiei a precizat că „marile proiecte energetice merg înainte”.

Întâlnire la nivel înalt la Baku. Am avut onoarea unei întrevederi cu Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, cu ocazia comisiei mixte România – Azerbaidjan, a scris ministrul Energiei pe Facebook.

Burduja a menționat că marile proiecte din domeniul energiei ale celor două state merg înainte.

Marile proiecte energetice merg înainte, punte între Marea Caspică și Marea Neagră: coridorul verde — cablul în curent continuu AZ-GE-RO-HU; terminalul LNG în portul Constanța, pentru gazul azer (fostul proiect AGRI); rută de transport Middle Corridor, cu România ca poartă de intrare pe piața europeană (aici ne ajută și Schengen naval); deschiderea unui zbor direct pe ruta Baku-București; proiecte comune pentru producerea de îngrășăminte chimice, medicamente și în industria de apărare, a transmis Burduja.

La începutul lunii martie, Sebastian Burduja a participat la reuniunea ministerială a Coridorului Sudic, mega-proiectul de peste 40 de miliarde de euro, care aduce gazul azer, prin Turcia, în Europa, reducând dependența continentului european față de gazul rusesc.

CITEȘTE ȘI:

Sebastian Burduja, convins că PSD și PNL îl pot crește pe Cîrstoiu / „Contează ce se întâmplă pe 9 iunie”

Sebastian Burduja, BILANȚ la nouă luni de mandat. Care sunt cele 20 de realizări bifate ca ministru al Energiei