Secretarul general al PNL: „Noi am cerut ca aceste campanii electorale să se facă cu finanțare de la buget”

Publicat: 15 10. 2014, 14:34
Actualizat: 06 07. 2016, 04:27

Secretarul general al liberalilor susține că, în opinia sa, finanțarea campaniilor electorale ar fi „mai sănătos” să se facă cu finanțare de la buget, însă nu și-ar asuma la acest moment o propunere oficială, ci doar „o discuție politică” în acest sens.
„Știu că noi am cerut ca aceste campanii să se facă cu finanțare de la buget. Cred că e mai sănătos pentru că nu mai există, între ghilimele, obligația firmelor față de partidele politice și invers obligația partidelor politice față de firme. Orice democrație costă. Mi-aș asuma orice discuție, pentru că nu cred eu că există omul care să dețină adevărul absolut”, a comentat Marian Petrache într-un interviu acordat ziarului Gândul.

Acesta susține că „această campanie pentru prezidențiale a fost furată de la început”.

„Mult mai grav și se discută mai puțin este cum această campanie a fost furată încă de la început. Gândiți-vă la ordonanța 28 care a dat posibilitatea ministrului Dezvoltării, vicepremierului, să semneze toate finanțările pentru comunitățile locale fără să mai treacă pe la consiliile județene, ordonanța 45 care a dat voie să se voteze în orice secție de votare oriunde ești și să nu mai ai siguranța că poți să controlezi votul, că nu votează cineva în 20.000 de locuri, ordonanța 55 cu mituirea primarilor, ajutoarele de la UE care se dau exact în campania electorală. Am văzut astăzi la Iași cum se dau tichete pentru pensionari și pentru șomeri”, a susținut Petrache.

Întrebat cât va costa campania prezidențială a ACL, secretarul general al PNL a evitat un răspuns, afirmând: „nici nu mă interesează acest lucru”.