Secretarul general interimar al PSD: Este în discuție votul în două tururi a președintelui PSD

Publicat: 28 06. 2019, 13:10

„Există posibilitatea ca primul clasat, în funcție de numărul de voturi să fie declarat câștigător. Există și posibilitatea ca primii doi, dacă se dorește ca majoritatatea absolută a delegaților. Statutul dă posibilitatea CEx să stabilească modilitatea de desemnare a învingătorului”, a spus Rodica Nassar, înainte de ședința Cex.

Chestionată cu privire la un posibil șantaj al premierului, care ar fi spus că își depune mandatul de premier dacă nu este aleasă președinte, Nassar a completat: „Nu știu așa ceva. Nu cunosc. Nu am participat la o astfel de întâlnire”.

Cât privește numirea secretarului general de către președintele partidului și apoi validarea în congres: „Sunt propuneri care vor fi supuse votului CEx. În condițiile în care vor fi aprobate de către colegi din CEx se vor supune mai departe votului Congresului”.

O decizie similară ar putea fi luată și legat de președintele executiv.

Întrebată dacă este corect pentru social democrații care și-au depus candidaturile pentru secretar general, Nassar a spus: „Până la urmă, subliniez, este o propunere. O să vedem dacă va fi acceptată. Nu știu cât este de corect, dar până la urmă întotdeauna votul este cel care decide. Majoritatea colegilor sunt cei care vor opta pentru una dintre aceste formule, pentru modificarea statului și în acest sens”.