Ședința CSAT | Bugetul pe 2020 a primit aviz favorabil

Publicat: 17 12. 2019, 11:50

11:30 CSAT a avizat favorabil proiectul de buget pentru anul 2020

„Subiectul analizat în cadrul ședinței a fost proiectul cu propunerile de buget pentru anul 2020 ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale și ale Serviciului de Protecție și Pază, document care a fost avizat favorabil de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Astfel, Ministerului Apărării Naționale i s-a menținut alocarea și în anul 2020 a 2% din PIB, procent convenit prin Acordul politic național privind creșterea finanțării pentru Apărare. Fondurile avizate vor permite finanțarea derulării programelor de înzestrare a Armatei României”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit Administrației Prezidențiale, sumele avizate pentru celelalte instituții din domeniul apărării țării și securității naționale vor asigura îndeplinirea misiunilor și obiectivelor stabilite și asumate de către acestea.

Marți a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de președintele Klaus Iohannis.

11:16 Ședința CSAT a început. Se discută propunerile de buget pentru anul 2020

Ședința a început la ora 11:00.

Principala temă de discuție va fi axată în jurul propunerilor de buget pentru anul 2020 ale instituțiilor cu atribuții în domeniul apărării, a informat Admnistrația Prezidențială.

Știre inițială

„Pe ordinea de zi a ședinței se află subiectul referitor la propunerile de buget pentru anul 2020 ale instituțiilor cu atribuții în domeniul apărării țării și securității naționale”, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Referitor la bugetul pentru anul viitor, Ludovic Orban a declarat că cea mai potrivită dată pentru plenul reunit, în cazul în care Guvernul își asumă răspunderea, este 23 decembrie.

Premierul a mai precizat că Executivul va decide, marți, procedura pe care o va urma pentru adoptarea actului normativ.

Conducerea PSD a stabilit, luni, să sesizeze Curtea Constituțională în cazul în care Executivul își va asuma răspunderea pe Legea bugetului de stat, a anunțat Gabriel Zetea.