Șeful interimar al SRI, Florian Coldea, audiat luni în Parlament despre acuzațiile Elenei Udrea

Publicat: 03 02. 2015, 12:59

Florian Coldea, șeful interimar al SRI, va fi audiat luni de Comisia parlamentară de control al SRI, în urma acuzațiilor aduse de Elena Udrea.

Udrea l-a acuzat pe Coldea că i-ar fi cerut fostului ei soț, Dorin Cocoș, să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță, pentru televiziuna acestuia. De asemenea, Udrea l-a acuzat pe Coldea de implicare în campania electorală, prin coordonarea unei campanii de denigrare la adresa sa.

Comisia comună de control al SRI a solicitat serviciului să pună la dispoziția comisiei, până luni, toate informațiile necesare audierii conducerii SRI, informează Comisia într-un comunicat de presă.

Temele pe care Comisia le va aborda la audierea conducerii SRI sunt: evaluarea stării de securitate naționala a României la începutul anului 2015, analiza principalelor riscuri (riscuri geopolitice, asimetrice – terorism, trafic de armament –  cibernetice, spionaj, criminalitate organizată transnațională etc.), perspectivele de evoluție ale principalelor riscuri și amenințări la adresa securității naționale a României  in anul 2015 și pregătirea SRI pentru contracararea acestor riscuri, analiza situației generate de demisia domnului George Maior din funcția de director al SRI, analiza situației generate de afirmațiile/acuzațiile la adresa SRI și a conducerii interimare a SRI, apărute in spațiul public in ultimele zile, analiza impactului modificărilor legislative din ultima perioadă asupra activității SRI.