Șeful statului, atac la Cioloș: Tot felul de politicieni se agață de tema asta… / Ce l-a deranjat pe Iohannis

Publicat: 10 07. 2019, 13:52

„Fiind o temă de mare vizibilitate (cea a numirii procurorului-șef european -n.r.), tot felul de politicieni se agață de ea, dar dacă contribuie la numire e bine”, a spus președintele.

Liderul grupului Înnoim Europa Dacian Cioloș a anunțat, vineri, că a discutat cu președintele francez Emmanuel Macron și a convenit cu acesta să reia procedura nominalizării șefului Parchetului European, pornind de la sprijinul dat de Parlamentul European Laurei Codruța Kovesi pentru funcție. „Am convenit să lucrăm împreună pentru a realiza cât mai repede nominalizarea șefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruța Kovesi l-a obținut în Parlamentul European”, a scris Dacian Cioloș, la vremea respectivă, pe Facebook.

Nici premierul Viorica Dăncilă nu a exclus susținerea Codruței Kovesi în funcția de procuror-șef european. Președintele PSD a declarat, la Galați, că o decizie în acest sens va fi luată în forurile statutare ale partidului.

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, este favorit pentru șefia Parchetului Național Financiar din Franța, corespondentul DNA, relatează postul de televiziune TV5Monde.

În cazul în care Jean-François Bohnert va fi numit în funcția de șef al Parchetului Național Financiar, Laura Codruța Kovesi va deveni singurul candidat pentru funcția de procuror-șef în cadrul Parchetului European.