Senatoarea Jipa, reacție nervoasă în fața jurnaliștilor: „Mai lăsați-mă cu Constituția!”

Publicat: 25 03. 2015, 17:27
Actualizat: 25 03. 2015, 17:51

Jurnalițtii au întrebat-o pe senatoarea UNPR dacă votul în cazul Șova se va vedea în viitoarele rapoarte MCV.

„Oameni buni, nu înțelegeți că în străinătate nu se procedează așa? Că noi suntem înt-o anormalitate în țara asta? Nu înțelegeți acest lucru? Acum au apărut astea, peste noapte. Până acum nu au fost? De ce nu se iau măsuri cu toată lumea? Că am așteptat zece ani să se termine acea imunitate”, a răspuns ea.

Întrebată dacă interpretarea votului în cazul Dan Șova este legală, Florin Jipa a spus: „Decizia se ia cu jumătate plus unu. Ați observat că au fost unele voturi în plus”.

La referirea unui jurnalist, că prevederile Constituției diferă de decizia Senatului în cazul Șova, Florina Jipa, care este membră în comisia juridică a Senatului, a replicat: „Mai lăsați-mă cu Constituția. Păi dacă voi știți mai bine decât mine ce am vrut eu să demonstrez astăzi, nu mă mai întrebați. Nu fiți ca niște..”.

 

Jipa a ținut să comenteze și cererea de arestare preventivă a lui Dan Șova: „Pentru o faptă săvârșită acum câțiva ani, ce rost mai are arestarea? Niciunul. Ce rost mai are?”.

Întrebată cum explică votul PSD în cazul Vâlcov, Jipa a replicat: „Dânsul a vrut. Domnul Vâlcov a spus că el cere să… Domnul Șova se apără”.

Ea i-a acuzat pe jurnaliștii prezență că nu știu să fie „ziarițti adevărați” și că îi pare rău că a dat declarația.