Senator PSD despre legea amnistiei, imediat după dezbaterea Ponta-Iohannis: „Nu trece niciodată”

Publicat: 12 11. 2014, 23:18
Actualizat: 13 11. 2014, 16:08

Senatorul PSD, Daniel Savu, a declarat că legea amnistiei nu va fi niciodată adoptată și că cererea candidatului Klaus Iohannis de a convoca, vineri, Parlamentul este imposibilă.

„Legea amnistiei nu va fi niciodată aprobată. Nu o adoptăm clar. Este o lege care nu funcționează acum pe teritoriul României. Nu este niciun pericol. Putem să o adoptăm săptămâna viitoare”, a declarat Savu la B1TV.

La insistențele celor din platoul emisiunii la care era invitat, Savu a revenit asupra ultimei afirmații și a ținut să dea întăriri cu privire la situația viitoare a legii.

„Nu trece niciodată. A spus-o Ponta. A spus că prin Ministerul Justiției a dat aviz negativ”, a spus el.

„Vă garantez că nu trece pentru că nu o votăm. Faptul că domnul Hrebenciuc încerca să îl convingă pe Șova, asta este un argument hotărâtor. Niciodată nu trece legea”, a mai adăugat Savu.

În timpul dezbaterii electorale televizate de miercuri seară, Victor Ponta nu a menționat însă exact acest lucru. „Spre deosebire de lozincile domnului Iohannis, ministrul Justiției a dat aviz negativ pe această lege și va fi respinsă, dar nu prin povești, Parlamentul poate să respingă”, a declarat el.