Senatul a respins moțiunea simplă la adresa ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici

Publicat: 06 05. 2019, 17:49

Moțiunea simplă la adresa ministrului Finanțelor a fost respinsă cu 27 voturi „pentru” susținerea acesteia, 70 voturi „împotrivă” și nouă abțineri. Votul a fost secret, electronic.

În textul moțiunii simplie, cele două partide de Opoziție motivau că Eugen Teodorovici a dat destule dovezi de incompetență, iar prezența sa în continuare în fruntea ministerului Finanțelor Publice pune România într-un pericol economic major și într-o postură jenantă față de partenerii noștri europeni și euroatlantici.

Este pentru prima oară în Parlamentul când vocea cetățenior este auzită în Parlament, prin intermediul unei moțiuni simple, demisia minstrului de Finanțe Eugen Teodorovici să fie cerută direct de români, precizau reprezentanții USR, într-un comunicat de presă.

Ultima moțiune simplă la adresa ministrului Eugen Teodorovici a avut loc la Camera Deputaților, pe 20 martie. Deputații au respins atunci moțiunea intitulată „Lăcomia pesedistă subminează economia națională”, prin care se cerea abrogarea OUG 114/2018.