„Sfatul” lui Băsescu pentru noii magistrați: „Reacționați, nu acceptați legi care prin conținutul lor factorizează infractorul!”

Publicat: 04 02. 2014, 17:26
Actualizat: 08 06. 2014, 21:03

Președintele Traian Băsescu s-a întâlnit, marți, cu noii absolvenți ai INM, cărora le-a spus că este „un lucru rău” că se umblă la legile privind justiția, recomandându-le să reacționeze împotriva legilor care prin conținut lor factorizează infractorul și fac ca statul să nu poată combate corupția.

Președintele le-a spus absolvenților INM că se fac presiuni la adresa justiției, în prezent umblându-se la partea de legislație, ceea ce este „un lucru rău”.

„Nu vă amăgiți, înainte de a intra în prima ședință, citiți raportul CE despre justiția din România”, le-a spus Băsescu proaspeților magistrați.

El a adăugat că dacă vor citi rapoarte CE despre justiția din România și despre jusiția din toate țările UE, vor constata că deocamdată nu au un aliat în clasa politică.

„Numai dvumneavoastră vă puteți apăra”, le-a spus Băsescu magistraților, referindu-se la presiunile politice.

„Când veți constata că prin legi se impune de către politic diminuarea capacității justiției, reacționați și nu acceptați ca justiția din România să fie pusă sub control politic”, a spus Băsescu.

El a adăugat că „o țară fără justiție puternică și eficientă este o țară care nu are viitor”.

„Nu acceptați legi care prin conținutul lor factorizează infractorul”, le-a mai spus Băsescu absolvenților INM.