SFATUL lui Tăriceanu pentru colegii liberali. Cum își dorește să arate PNL

Publicat: 21 10. 2012, 22:27
Actualizat: 29 07. 2014, 19:45

Fostul președintele al PNL a declarat că Traian Băsescu trebuie să își termine mandatul, iar colegii liberali nu trebuie să se mai axeze doar pe persoana președintelui. Călin Popescu Tăriceanu a precizat că a remarcat o retorică antieuropeană, „ca la începutul anilor 90””, iar „PNL nu își permite așa ceva”.

„Eu nu vreau să fac greșeala pe care o fac colegii mei, care se axează pe persoana președintelui. Președintele să își termine mandatul, iar noi trebuie să gândim la câteva reforme esențiale: o modificare serioasă a Constituției pentru a evita derapajale de la Cotroceni”, a spus la RealitateaTV fostul președintele PNL. Tăriceanu a precizat că la modificarea Constituției ar opta pentru monarhie, iar dacă acest lucru nu se poate pentru republică parlamentară.

El a declarat că își dorește un PNL „ancorat valorilor europene și liberale”, dar care să fie și „un partid al valorilor, printre care și cele morale”. „Este nevoie de un partid care să servească drept reper de conduită, de moralitate, de ținută și mi l-aș dori să fie PNL”, a menționat fostul premier.

În privința lui Gigi Becali, liberalul a afirmat că nu se simte coleg de partid cu acesta.

Fostul premier l-a criticat pe președintele Băsescu care a spus că în toți anii petrecuți la Palatul Cotroceni a încercat să-și lărgească atribuțiile.

„La nivelul PPE există o toleranță incredibilă față de modul în care s-au comportat Băsescu în România și Orban în Ungaria. Acțiunea de suspendare a președintelui inițiată de USL nu a fost suficient pregătită, a fost executată rapid, comunicarea a rămas în spatele acțiunii, iar europenii au fost puși în fața faptului împlinit și au avut o reacție de respingere”, a declarat Tăriceanu.