Slalom cultural cu Lia Olguța Vasilescu, între Patapievici și Cioran: „Vă rog nu amestecați aici un așa de important personaj literar”

Publicat: 18 06. 2012, 18:49
Actualizat: 19 06. 2012, 11:53

Senatoarea PSD și proaspăt alesă primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu a gafat, luni după-amiaza, la o televiziune, declarând că Emil Cioran este „un personaj literar”. În încercarea de a demonstra că Horia Roman Patapievici nu are ce să caute la conducerea Institutului Cultural Român, Lia Olguța Vasilescu a spus că nu există comparație între Patapievici, „care a scris că românii au fețe patibulare, adică sunt buni de spânzurat” și „un așa de mare personaj literar ca Emil Cioran”.

Politiciana a fost pusă în dificultate de o întrebare a producătorului Ada Solomon, care, împreună cu regizorul Cristi Puiu, participa la o dezbatere despre decizia lui Victor Ponta de a trece ICR din subordinea Președinției în cea a Senatului.

Lia Olguța Vasilescu a terminat la Craiova Facultatea de Litere și Istorie, unde a avut, potrivit propriei declarații făcute în emisiune, „chiar note foarte bune”.