Soarta lui Barna la șefia USR se decide începând de vineri: Membrii vor vota online dacă îl susțin în continuare în funcție

Publicat: 15 11. 2019, 09:24
Dan Barna critică dur Guvernul Orban: Şcoala nu este fenomen meteo neaşteptat, nimeni nu poate pretinde că a fost luat prin surprindere!

„Făcându-ne speranțe mai mari a fost cumva o dezamăgire pe care am experimentat-o și eu și colegii mei. Din perspectiva aceasta, decizia pe care eu am luat-o este aceea de a face o consultare. Vom avea începând de mâine( vineri -n.r.) 5 zile în care membrii vor putea să voteze o întrebare foarte simplă, dacă consideră sau nu să-mi dau demisia. Dacă ei consideră că e necesară o schimbare, voi face acest lucru fără nicio problemă, nu mă agăț de funcții sau ceva, însă nu mi-am dat eu demisia de onoare pentru că urmează o perioadă importantă, locale, apoi alegerile naționale”, a declarat Dan Barna la Realitatea Plus.

Decizia de realizare a unui vot online pe parcursul a cinci zile a fost luată în Biroul Național al USR de miercuri, la inițiativa lui Dan Barna.

Barna a avut o videoconferință, luni seară, cu liderii organizațiilor USR.

Mai mulți colegi din partid au cerut demisia liderului formațiunii, Dan Barna, printre aceștia numărându-se și Cosette Chichirău și Tudor Benga.

Deputatul USR Tudor Benga a afirmat că a cerut, la videoconferința de luni seara, demisiile lui Dan Barna, Cătălin Drulă și Ionuț Moșteanu. El a precizat că i se pare „o scamatorie politică” cererea votului de încredere anunțată de președintele USR.

La discuțiile de la videoconferința de luni seara au fost reproșuri și la adresa vicepreședintelui USR Ionuț Moșteanu și a șefului de campanie Cătălin Drulă, pentru strategia folosită la prezidențiale și a felului în care a fost făcută comunicarea, au explicat surse din partid, pentru Mediafax.