Sondaj CURS pentru Capitală: Dacă duminică ar fi alegeri, AUR ar ieși pe locul 3 / Aproape 60% dintre cei chestionați au o părere „proastă” despre Nicușor Dan / 71% dintre respondenți cred că orașul „merge într-o direcţie mai degrabă greşită” / 

Publicat: 19 12. 2022, 07:25
Actualizat: 19 12. 2022, 07:31
Nicușor Dan/ Sursa foto: Alexandra Pandrea (GÂNDUL)

Un sondaj CURS realizat în luna decembrie arată că dacă duminică ar fi alegeri, AUR ar ieși pe locul 3. Aproape 60% dintre cei chestionați au o părere „proastă” despre Nicușor Dan, iar 71% dintre respondenți cred că orașul „merge într-o direcţie mai degrabă greşită”.

Datele sondajului de opinie indică faptul că 57% dintre cei chestionați cred că activitatea primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, este una proastă. 11% o consideră chiar foarte proastă.

Doar 3% dintre respondenți o apreciază drept „foarte bună”.

Sondaj CURS

Referitor la activitatea primarilor de sector, 40% dintre cei care au participat la sondaj au o părere „proastă”, în timp ce procentul celor care au o părere ”bună” este de 37%. 13% dintre bucureşteni au o părere ”foarte bună” despre primarul din sectorul în care locuiesc, în timp ce 7% au o părere ”foarte proastă” despre primarul de sector.

„Lucrurile merg într-o direcție greșită”

73% dintre români susţin că lucrurile merg într-o direcţie greşită. Doar 18% dintre cei întrebați consideră că în momentul de față România se îndreaptă într-o direcție bună.

Sondaj CURS

AUR ar ieși pe locul 3

Conform sondajului de opinie realizat de CURS, dacă duminică ar fi alegeri, PSD are obține 31% din voturi, iar PNL 20%.

Surprinzător este faptul că pe locul trei la turul de scrutin s-ar afla Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), iar USR pe locul patru, cu 12% din voturi.

Sondaj CURS

Cele mai mari probleme din Capitală

  • 25% transportul
  • 13% încălzirea
  • 12% curăţenia
  • 10% poluarea

De asemenea, respondenți găsesc a fi problematice și parcările, drumurile principale, colectarea gunoiului, ordinea publică şi spaţiile verzi.

Sondaj CURS

Date legate de sondaj

Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă din Municipiul București, în vârstă 18 ani şi peste.

Volumul eşantionului: 817 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste.

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat.

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3.4% la un nivel de încredere de 95%.

Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților.

Validarea eșantionului s-a realizat pe baza ultimelor date INS, iar datele au fost ponderate în funcție de structura pe vârste a electoratului bucureștean.