STENOGRAME „DOSARUL REFERENDUMUL”. Ministrul Dobre: „Fenechiu m-a făcut zob că n-am semnat, că nu știu ce… Vor să dea ordonanțe, va fi o nebunie întreagă”

Publicat: 10 08. 2012, 16:07
Actualizat: 31 07. 2014, 08:38

Stenogramele din „dosarul referendumul” arată faptul că ministrul delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre, îl anunță pe ministrul Ioan Rus, cu trei zile înainte de a-și da demisia, că premierul și primul-ministru s-au înțeles ca el să demisioneze.

Video-conferința de la PNL la care a participat și Crin Antonescu i-a fost fatală ministrului delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre. O recunoaște chiar el, într-o discuție purtată cu ministrul Ioan Rus, vineri seara, cu trei zile înainte să-și prezinte demisia.

În ziua de 03.08.2012, la ora 20:48:02, DOBRE VICTOR PAUL discută cu RUS ION:

DOBRE VICTOR PAUL: Vă salut! Domnule ministru, nu vreau să vă stric seara, dar am înțeles că președintele și cu premierul s-au înțeles să demisionez. Asta e viața!

DOMN: Eu nu știu despre așa ceva.(!!!)

DOBRE VICTOR PAUL: Așa mi-a spus domnul Chițoiu. A fost o video-conferință la PNL, eu eram pe drum. M-au atacat oameni importanți cum e domnul Fenechiu și când am întrebat mi s-a spus că așa s-a înțeles președintele cu Ponta. Nu am nicio problemă.

DOMN: De ce?

DOBRE VICTOR PAUL: Nu știu. Că am semnat că sunt 18.300.000 pe liste. Ceea ce… așa este, dar aia e o altă problemă.” ( fila )

În același sens, în ziua de 03.08.2012, la ora 20:53:05, DOBRE VICTOR PAUL, discută cu o persoană în următorul sens:

V: Da, Victor!

DOBRE VICTOR PAUL: Salut! Azi, cât eram pe drum, a fost o video-conferință a înaltei conduceri cu filialele.

V: Am auzit, da.

DOBRE VICTOR PAUL: Crin l-a remandatat pe Daniel. Vela, ăla de la Prahova și Fenechiu m-au făcut zob: că n-am semnat, că nu am făcut, că nu știu ce.

V: În teleconferință?! În video-conferință?

DOBRE VICTOR PAUL: În video-conferință, da.

V: Cretini!

DOBRE VICTOR PAUL: Am vorbit cu Chițoiu. Zic: „Daniele, ce știi?” Zice: „Știi că Crin și cu Ponta au hotărât că e mai bine, nu știu ce.” Zic: „Bine.” Deci, eu cred că până duminică îmi dau demisia și îmi văd de concediu.

V: Mamă-mamă!

DOBRE VICTOR PAUL: Treaba lor ce vor face!

V: Ce să zic?!

DOBRE VICTOR PAUL: Îți spun eu ce vor: vor să dea Ordonanțe, să facă o nebunie întreagă.

V: Nu pot să cred!

DOBRE VICTOR PAUL: Da, da! Să facă o Ordonanță, să nu voteze ăia de afară, să-i scoată de pe liste, o nebunie întreagă.

V: Victore, hai să vedem dacă nu ne dăm demisia de tot! Pe bune!

DOBRE VICTOR PAUL: Cum?

V: Dacă nu cumva e bine să fugim din acest grup infracțional organizat! Pe bune!