Steriu (PSD): Dorim foarte mult ca președintele Klaus Iohannis să vină la cel puțin o dezbatere

Publicat: 11 11. 2019, 13:25

„Ne pregătim foarte mult pentru a avea o dezbatere. Dorim foarte mult ca președintele Klaus Iohannis să vină la o dezbatere sau cel puțin la o dezbatere”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu.

El a menționat că a primit deja invitații de la posturi TV.

„Noi dăm curs acestor invitații, dar în mod real avem nevoie de un adversar. În primul tur nu am văzut o dorință din partea dlui președinte. Vom iniția discuții (între echipele de campanie – n.r.). Cu cât sunt mai multe dezbateri, nu chiar în fiecare zi, dar cu atât într-adevăr românii pot să vadă în întregime un candidat. Eu cred că doamna Dăncilă a fost foarte transparentă spre deosebire de Klaus Iohannis, pe care nu l-am văzut în patru ani de zile pe la vreo televiziune. Eu cred că un președnte trebuie să meargă la discuții cu oameni, să participe la dezbateri, să aibă simțul umorului”, a adăugat Steriu.

El a menționat că sunt foarte mulți candidați care au valori comune cu Viorica Dăncilă.

„Mircea Diaconu are valori similare. E un patriot. Se poate între candidați să existe chiar în timpul campaniei discuții informale. Valori comune găsim și cu dl Paleologu”, a exemplificat purtătorul de cuvânt al PSD.

Biroul Electoral Central a anunțat, luni, primele rezultate oficiale, după numărarea voturilor 95,89% din secțiile de votare, potrivit cărora Klaus Iohannis a obținut 36,91% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă 23,45%. Dan Barna se situează pe locul al treilea, cu 14,19% din voturi.