Stolojan: Cerem Guvernului să revadă tot sistemul fiscal făcut pe picior

Publicat: 03 02. 2013, 17:51
Actualizat: 28 07. 2014, 17:20

Fostul premier Theodor Stolojan a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că PDL solicită Guvernului să revadă tot sistemul fiscal, „care a fost făcut pe picior” și să îndeplinească angajamentele luate prin acordul cu FMI.

„Cerem Guvernului să revadă tot acest sistem fiscal, care a fost făcut pe picior, în grabă, fără să aibă fundamentare corectă. Acest sistem fiscal este un sistem care distruge clasa de mijloc și care afectează foarte mult mediul de afaceri. (…) Îi cerem Guvernului să îndeplinească angajamentele pe care și le-a asumat prin acordul cu FMI! Deci, ce nu a făcut în nouă luni acest guvern să facă în trei luni!”, a precizat Stolojan.

El a arătat că situația economică nu prezintă nicio speranță în acest an, că USL „continuă demagogia” și că anul 2013 poate fi caracterizat drept „a da cu o mână și a lua cu trei”, prin creșterea poverii fiscale și blocarea proiectelor mari energetice.

Stolojan a mai spus că România a pierdut teren într-o serie de rapoarte internaționale și că „de nouă luni de când guvernul USL e la guvernare nu a reușit nimic în afară de parodia cu Oltchim”.

Mai mult, liderul eurodeputaților PDL susține că protestele USL față de raportul MCV din Parlamentul European nu vor avea rezultate.

„Nicio șansă. Acesta e un demers anunțat care poate provoca impresii aici, dar PE nu are putere de a-i da o dispoziție CE să schimbe un raport care reprezintă evaluarea făcută de Comisia Europeană. Parlamentul cel mult poate face el o comisie, un grup care să facă el o evaluare dacă ar fi în stare, dar nu are așa ceva în atribuții”, a răspuns Stolojan.

El a mai spus că în PE se poate pune o întrebare în scris sau oral Comisiei Europene, care va da o serie de explicații, dar „în niciun caz PE nu poate determina CE să facă un alt raport, așa cum ar vor USL sau PNL”.