Strategia PNL pentru Consiliile Locale din București. Popescu: „Sunt convins că USB va fi alături de noi”

Publicat: 13 06. 2016, 16:08
Actualizat: 13 05. 2018, 00:27

„Eu la sectorul 2 voi face apel la toate forțele anti-PSD să ne aliem și să facem opoziție și să conlucrăm în Consiliu și sunt convins că cei de la USB vor fi alături de noi. Sunt încrezător că vom face majoritate în Consiliu și voi candida la funcția de viceprimar al sectorului 2”, a declarat deputatul Dan Cristian Popescu, clasat pe locul 2 la locale.

În Consiliul Primăriei sectorului 2, PNL are cele mai multe mandate, 6 consilieri, USB, PSD și UNPR câte cinci, iar ALDE și PMP câte doi consilieri.

PNL poate crea majorități și în celelate consilii ale primăriilor se sectoare, cu excepția sectorului 3, a susținut Dan Cristian Popescu, afirmând că a recomandat partidului să ia în calcul această posibilitate în contextul în care PNL discută marți politica de alianțe.

„Am recomandat partidului să facem opoziție în toate sectoarele pentru că PSD chiar dacă a câștigat mandatele de primar datorită votului într-un singur tur, PNL poate crea majorități în cam toate consiliile primăriilor de sectoare, mai puțin în sectorul 3”, a arătat liberalul.

Consilierii locali ai PNL și cei din CGMB se întâlnesc, marți, pentru a discuta politica de alianțe a liberalilor pentru CGMB și primările de sectoare, au declarat, luni, surse din partid pentru MEDIAFAX.

PNL ar putea face alianță în CGMB cu PMP, existând deja precedentul de la CJ Ilfov unde PNL a bătut palma cu PMP, liberalii reușind astfel să păstreze funcția de președinte de CJ, deținută și în trecut de liberalul Marian Petrache.

Un alt scenariu pe care liberalii îl vor discuta este și alianța PNL – USB în CGMB.

În urma alegerilor locale din 5 iunie, PNL a obținut în CGMB 8 mandate, PSD+UNPR 24 de mandate, USB 15, ALDE 4 și PMP 4.