Surpriza alegerilor din 2014. Miron Cozma se vrea președinte

Publicat: 01 04. 2013, 11:15
Actualizat: 31 07. 2014, 13:18

Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, a declarat că în 2014 va candida la alegerile prezidențiale, fiind ales candidatul Partidului Social Democrat al Muncitorilor (PSDM).

„Conducerea partidului a stabilit că eu voi fi candidatul la prezidențiale. Chiar dacă partidul acesta nu este destul de bine dezvoltat, la prezidențiale nu se va vota partidul, se va vota omul, iar Miron Cozma este suficient de bine cunoscut in România. Eram aici, în parcul Cișmigiu, într-o zi în plimbare cu soția și strigau până și femeile după mine să candidez la președinție, că „noi pe tine te votăm””, a declarat Cozma, cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la înființarea PSDM.

Mai mult, el a anunțat și prima schimbare pe care o va face în România: numele țării.

„Vrem să schimbăm denumirea României- din România în Dacia- asta vrem să propunem poporului român la momentul în care vom ajunge la putere”, a mai spus Miron Cozma.

Aflat în prim-planul mineriadei din 1991, care a provocat demisia guvernului Petre Roman, pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Miron Cozma și-a pierdut și drepturile electorale, neavând dreptul de a vota sau de a candida.

Pacăleli de 1 aprilie‏ de la Google: YouTube se închide. Faceți cunoștință cu Google Nose. VIDEO