Tăieri de capete la PSD. Un apropiat al lui Năstase și-a pierdut funcția

Publicat: 19 06. 2012, 17:32
Actualizat: 19 06. 2012, 17:32

Conducerea PSD a decis să schimbe mai mulți șefi de filială după rezultatele de la alegerile locale, printre aceștia aflându-se și un apropiat al lui Adrian Năstase.

Prima victimă a fost președintele PSD Dâmbovița, Ion Stan, care a fost schimbat din funcție cu noul președinte al Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu. Surse din PSD au declarat pentru gândul că lui Stan i s-a reproșat faptul că nu s-a implicat în campania electorală. Mai mult, potrivit social-democraților Stan i-ar fi spus lui Ponta că își va da demisia dacă Țuțuianu câștigă șefia Consiliului Județean. Ion Stan este cunoscut în partid drept un apropiat al lui Adrian Năstase. Președintele Consiliului Național al PSD a încercat, fără succes, să-i ia apărarea lui Stan.

O altă mutare decisă de conducerea PSD se referă la schimbarea conducerii PSD Călărași. Filiala se afla în reorganizare după debarcarea Oanei Mizil din fruntea sa. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a fost reconfirmat în funcția de președinte al PSD Ilfov.

Social-democrații au discutat și despre numirea unui nou președinte la PSD Botoșani, după ce Gheorghe Marcu își va începe mandatul de președinte la Comisia Națională de Valori Mobiliare. Filiala din Botoșani urmează să fie condusă de deputatul Andrei Dolineaschi.