Tăriceanu a convocat, marți, în ședință de urgență la ALDE

Publicat: 03 09. 2019, 11:08

Totodată, Biroul Politic Central al ALDE se va reuni, marți la Parlament, de la ora 14.00, potrivit unui anunț de presă al formațiunii.

Grupul senatorilor PSD a decis, luni, să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu la șefia Senatului. Premierul și liderul PSD Viorica Dăncilă a explicat că locul a aparținut ALDE, iar PSD vrea să fie corect și să respecte acest lucru.

Cu toate acestea, plenul Senatului nu a votat încă propunerile pentru șefia Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a discutat cu Teodor Meleșcanu, duminică seara, și nu i-a transmis nimic în legătură cu intenția PSD de a îl propune la șefia Senatului.

Pe de altă, parte au fost voci în ALDE care și-au exprimat nemulțumirea cu privire la alianța partidului cu Pro România.

De exemplu, Daniel Zamfir a spus, într-o postare pe Facebook, că nu pricepe de ce nu ar fi putut fi sprijinită candidatura independentă a lui Mircea Diaconu fără a fi încheiată o alianță între ALDE și Pro România.

Zamfir s-a întrebat dacă direcția spre care merge ALDE este o alianță politică sau fuziune cu Pro România, precizând că ALDE trebuie să fie indetificat cu liberalismul autentic și cu lupta împotriva abuzurilor.

Totodată, Cătălin Harnagea, membru în conducerea ALDE, a declarat că intenția partidului său de a susține un candidat independent este „o inepție din toate punctele de vedere”.