Tăriceanu a lansat Partidul Liberal Reformator. „Vă anunț candidatura mea la președinția României”. Congresul PLR va avea loc pe 26 iulie

Publicat: 03 07. 2014, 18:00
Actualizat: 09 05. 2019, 17:01

Fostul președinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, și-a lansat astăzi Partidul Liberal Reformator, evenimentul fiind organizat la Institutul de Studii Liberale din București.

„Este un loc simbolic, aici este sediul Institutului de Studii liberale, un loc mai potrivit nu se putea găsi. Spațiul nu este adecvat pentru o lansare sau o conferință de presă așa încât vă rog să respirați ușor să nu facem căldură și să putem să ajungem la bun sfârșit. Vă dați seama că pentru mine nu este un moment lipsit de emoție”, a spus Tăriceanu la începutul discursului său.

„Am pornit pe drumul fondării PLR, partid care să reprezinte liberalismul în România, continuator al tradițiilor istorice din țara noastră și membru al familiei europene liberale. Vă anunț și candidatura mea la președinția României”, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu. Liberalul a spus că PNL a decis să-și renege numele, valorile, tradiția și familia europeană.

Tăriceanu a vorbit despre rolul malefic al președintelui Băsescu în ultimii zece ani de zile, spunând că România are nevoie de un nou proiect de țară și un președinte mediator.

„Să facem din România o forță economică în Europa”, a spus în discursul său de prezidențiabil Tăriceanu, cel care a vorbit despre cea mai importantă resursă a românilor: creativitatea.

Surse din PLR au declarat pentru gândul că la finele acestei luni, pe 26 iulie, la București, va avea loc Congresul extraordinar al partidului-

În urmă cu trei săptămâni, Tăriceanu lansa la un hotel din București „grupul de inițiativă pentru păstrarea identității liberale”, ocazie cu care a transmis un mesaj către conducerea PNL: „dacă vreți să vă duceți în brațele lui Traian Băsescu și PPE, duceți-vă, dar lăsați PNL în pace”. Din noul partid vor face parte foștii miniștri din guvernarea USL: Ovidiu Silaghi, Daniel Chițoiu, Daniel Barbu, Andrei Gerea, Radu Stroe și Cristian David, la lansare participând 21 de parlamentari.