Tăriceanu: ALDE nu are o propunere de prim-ministru. Nu susținem anticipatele

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, joi, după consultările cu președintele Iohannis privind desemnarea unui Guvern, că formațiunea condusă de el nu are o propunere de premier și nici nu susține alegerile parlamentare anticipate.

„I-am spus președintelui, foarte explicit, că nu suntem în favoarea alegerilor anticipate, și acest lucru din două considerente. Primul, cel legat de ordin procedural constituțional. Consituția prevede niște pași care sunt extrem de anevoioși și consumatori de timp. Drumul până la alegrile anticipate înseamnă aproximativ patru luni de zile, care creează o serie de consecințe defavorabile”, a declarat, la Palatul Cotroceni, Tăriceanu.

ALDE nu are o propunere de prim-ministru.

„I-am explicat președintelui că mi se pare mai firesc ca o propunere să vină din partea partidelor care au ponderea cea mai mare în Parlament și că avem toată deschiderea să discutăm cu partidele politice găsirea unei soluții de agregare a unei majorități care să poată să dea votul de susținere pentru viitorul prim-ministru. (…) Nu refuzăm niciun fel de discuție. În perioada următoare mă aștept ca să existe contacte diverse și încercarea de a vedea dacă se poate agrega o majoritate în jurul unei propuneri de prim-ministru care să dea o soluție politică de stabilitate, nu care să ducă la anticipate”, a mai afirmat Călin Popescu Tăriceanu.