Tăriceanu anunță redenumirea grupului ALDE în „Democrația”

Publicat: 02 09. 2019, 18:30

„Ca urmare a anunțului făcut de colegii senatori Tutuțianu, Vasile Ilea și Nicolae Marin, vă aduc la cunoștință că grupul are un număr de 14 senatori. Va trebui ca după alegerea președintelui Senatului să reconfigurăm componența Biroului permanent. Am decis să reconfigurăm grupul ca grup parlamentar mixt cu denumirea Democrația”, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu, în plenul de luni al Senatului.

În replică, senatorul Șerban Valeca, cel care a prezidat plenul i-a transmis liderului ALDE că trebuie să fie înregistrată o cerere în acest sens la Biroul permanent al Senatului.

Adrian Țuțuianu, Vasile Ilea și Nicolae Marin au anunțat, luni în plen, că vor activa ca independenți afiliați grupului ALDE.

Anterior anunțului, Adrian Țuțuianu a declarat pentru MEDIAFAX că inițial convenise cu PMP, care nu mai are grup la Senat, să formeze grupul „Unirea”, însă PMP s-a răzgândit.

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din funcția de președinte al Senatului, plenul de luni luând act de vacantarea funcției. Votul asupra noului președinte al forului legislativ nu a fost dat în plenul de luni.