Tăriceanu cere modificarea legii pentru a elimina „abuzurile unor magistrați”: Nu e admisibil ca un politician să depindă de un denunțător

Publicat: 07 09. 2015, 15:27

„Parlamentul trebuie să adopte măsuri legislative care să elimine neregulile și abuzurile unor magistrați și interferența neavenită în actul de Justiție a unor instituții din afara autorității judecătorești”, a spus Tăriceanu, președintele Senatului lansând o invitație către toate partidele parlamentare la negocieri pentru adoptarea unui program legislativ de urgență privind justtiția.

„Doresc să fie limpede: lupta anticorupție trebuie continuată, dar nu e admisibil ca stabilitatea în funcții înalte și reputația politicienilor să atârne de declarațiile vreunui denunțător aflat, eventual, în penitenciar și care ar spune orice ca să mai scape din pedeapsă”, a spus Tăriceanu, potrivit unui comunicat de presă emis de Senat.

Referitor la cazul primarului general Sorin Oprescu, președintele Senatului a spus că ar putea găsi tot felul nepotriviri în derularea acțiunilor DNA care au dus la arestarea preventivă a lui Sorin Oprescu.

„Aș putea să mă transform în detectiv amator și să găsesc tot felul nepotriviri în derularea acțiunilor DNA care au dus la arestarea preventivă a primarului Oprescu: flagrantul nu a fost flagrant, aparatul de bruiere a telefoanelor nu a fost găsit, dacă DNA a întocmit de 2 ani dosare penale pe numele lui Oprescu, pentru ce a așteptat atât, dacă Oprescu a luat mită 1 milion de euro în mai multe tranșe, așa cum declară un denunțător aflat în cercetare penală. Din nou, de ce a așteptat DNA atâta vreme? Cum de fostul președinte și camarila sa nu prea sunt deranjați de DNA și își fac planuri să revină la putere?”, a mai spus Tăricenau.