Tăriceanu, despre anticipate: O aventură politică pe care nu o susțin. Va urma instabilitate

Publicat: 13 01. 2020, 19:35

„Va urmă o perioadă de instabilitate. (…) E ambiția unui partid. Când vorbim de anticipate vorbim de o țara întreagă. Procedura să cadă două guverne consecutiv într-un termen de 60 de zile e o aventură politică pe care nu o recomand și pe care nu suntem de acord să o susținem. Nu văd cum în Paralment s-ar putea constituti o majoritate care să declanșeze alegerile anticipate”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

Liderul ALDE a susținut că alegerile anticipate vor declanșa o criză politică care va dura cel puțin 120 de zile.

„ Punctul nostru de vedere este clar, nu suntem în favoarea alegerilor anticipate, pentru că procedurile de declanșare vor provocă o criză care va dură cel puțin 120 de zile. O criză în Parlament și în societate. Întreagă administrație va fi paralizată trimp de 120 de zile. Nimeni nu va mai lucra în administrație, toată lumea se va întreba cine va fi șef”, a subliniat Tăriceanu.

Întrebat dacă se vor declanșa alegerile anticipate, Tăriceanu a răspuns: „Opinia mea că nu, pentru că nu există în Parlament în momentul de față acea majoritate care să poată declanșa alegerile anticipate”.