Tăriceanu, despre fake news: Reacțiile liderilor UE au arătat că există o denaturare a informațiilor

Publicat: 31 01. 2018, 00:29
Actualizat: 31 01. 2018, 00:30

„Trăim într-o epocă în care se vorbește din ce în ce mai mult despre fake news și Comisia Europeană a luat o decizie salutară de a crea un centru pentru combaterea acestui tip de informație. Din această lună, 39 de experți au fost aleși de Comisia Europeană pentru a contribui la dezvoltarea unei strategii în vederea combaterii fenomenului știrilor false. Sper ca aceștia să asigure o filtrare cât mai corectă a informațiilor care ajung spre Comisia Europeană și Parlamentul European dinspre România deocrece am asistat în ultima vreme la o abundență de informații denaturate, de intoxicări venite și din partea unor europarlamentari români, dar și a unor reprezentanți și funcționari români în Comisia Europeană”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Precizările au fost făcute în condițiile în care Comisia Europeană și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea față de proiectul de modificare a legilor justiției.

„Reacțiile din partea liderilor UE au arătat că există o denaturare a informațiilor care ajung din România la nivelul Comisiei Europene și Parlamentului European care nu fac altceva decât să afecteze imaginea României. La nivelul UE sunt și oameni care cunoscu bine situația din România. Ieri am avut o discuție cu un lider politic important din Parlamentul European care mi-a spus că în România (..) justiția a fost extrem de politizată în perioada fostului președinte și ce se întâmplă astăzi e consecința acestei politizări. Puțină lume este capabilă de o astfel de capacitate de sinteză, dar se bazează pe cunoșterea României de 25 de ani a acestui om. Din păcate, ceilalți preferă să ia o frântură de aici, o frâtură de colo, o poza de pe nu știu ce rețea de socializare și cu asta și-au format părerea”, a mai spus președintele Senatului.

Comisia Europeană a precizat, joi, pentru MEDIAFAX, că este bine informată privind procesul modificărilor legilor justiției, după ce Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu au transmis o scrisoare CE, în care și-au exprimat îngrijorarea față de informarea incorectă despre acest proces.