Tăriceanu face acuzații grave: Dăncilă voia preluarea și destructurarea ALDE. Mă bucur că am dejucat acest plan mârșav

Publicat: 04 09. 2019, 11:38

„Pe măsură ce trece timpul, aflu lucruri noi, deci ceea ce se întâmplă cu acest atac al PSD-ului la adresa ALDE este un lucru extrem de grav pentru că încercarea a fost de preluare ostilă nu numai a unor parlamentari, ci a întregului partid și destructurarea lui și încercarea de a face un ALDE în care să coopereze în continuare cu PSD-ul pentru menținerea structurii politice a Guvernului în așa fel încât doamna Dăncilă să nu fie nevoită să mai vină în Parlament cu o formulă de restructurare crezând că supraviețuiește. Mă bucur că colegii mei au sesizat această mișcare și au dejucat acest plan mârșav”, a declarat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu după ședința Biroului Permanent al Senatului.

Tăriceanu a mai adăugat că Meleșcanu ar trebui să renunțe la propunerea pentru șefia Senatului.

„Domnul Meleșcanu are suficientă experiență să-și dea seama că nu a fost o mișcare inspirată și că cel mai bine pentru domnia sa, pentru prestigiul lui, ar fi cazul să renunțe. Dar nu sunt pe post de consilier, fiecare merge, știți, e vorba aceea românească: capul face, capul trage”, a afirmat Tăriceanu.

ALDE a stabilit, marți, susținerea lui Ion Popa pentru funcția de președinte al Senatului. Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcții, fără acordul formațiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleșcanu.

Decizia ALDE vine după ce grupul senatorilor PSD l-a propus pe Teodor Meleșcanu pentru șefia Senatului, după demisia din funcție a lui Călin Popescu Tăriceanu. Senatul nu a votat, luni, propunerea pentru șefia forului legislativ.