Tăriceanu îl laudă pe Dragnea: De 30 de ani, România nu a mai avut o acțiune proprie de politică externă. Nu ne mai lua nimeni în seamă

Publicat: 18 05. 2018, 01:13
Actualizat: 26 03. 2019, 08:35

””De 30 de ani, în domeniul politicii externe, România este în cel mai bun caz conformă sau ceea ce americanii numesc un follower, ia cineva decizia și ne ducem și noi, se face un fel de șir în care ne înscriem și noi. De 30 de ani România nu a mai avut o acțiune proprie de politică externă care să o facă să fie jucător. Asta înseamnă interesul național., să fii luat în seamă, să contezi, dacă ești a 27 roată la căruță, nici americanii nu se uită la tine””, a susținut Tăriceanu la Antena 3.

De asemenea, Tăriceanu a declarat că Uniunea Europeană nu este capabilă să asigure securitatea din punct de vedere militar, dar România are interese politice legate de faptul că este țară membră UE.

„Uniunea Europeană, după cum știm, nu este capabilă să aigure securitatea din punct de vedere militar, până la urmă vorbim de independența țărilor, dar în cazul unui atac nu are niciun instrument valabil, nu există niciun tratat militar care să ne protejeze, țara este structurată într-o astfel de situație. Pe de altă parte sigur că România are niște interese politice majore legate de faptul că este țară membră a UE, pe plan politic, pe plan economic suntem legați, integrați, deci avem o apartenență care nu poate fi pusă în discuție”, a mai spus Tăriceanu.

Președintele Senatului a mai precizat că România între Statele Unite al Americii și Uniunea Europeană.