Tăriceanu: În PNL s-au luat niște consilieri străini, de prin Coreea de Nord

Publicat: 18 02. 2013, 11:54
Actualizat: 29 07. 2014, 18:31

Fostul premier și președinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a ironizat Comisia de modificare a Statutului partidului, afirmând că „s-au luat consilieri străini, din Coreea de Nord”.

Tăriceanu a propus ca la Congresul PNL, care va avea loc vineri și sâmbătă, toate funcțiile de conducere să fie alese uninominal și nu pe listă. De asemenea, el a propus ca viitorul candidat la președinție să fie ales de toți membrii partidului. O altă propunere venită din partea lui Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul ședinței conducerii PNL, a fost ca partidul să susțină la revizuirea Constituției republica parlamentară.

„Din păcate văd că există puțină apetență pentru a discuta aceste lucruri, la nivelul comisiei de revizuire a Statutului PNL. Au luat niște consilieri străini de prin Coreea de Nord care au venit cu niște principii democratice sănătoase să le implementeze și la noi”, a spus liberalul.

El a precizat că toate discuțiile despre modificarea Statutului se desfășoară într-un mare mister.

„Să zicem că îmi păstrez optimismul, mi-aș dori ca PNL să nu decadă ca PNL să dea dovadă că este un partid democratic”, a subliniat Tăriceanu.