Tăriceanu invită senatorii la „pelerinaj” în Israel, la înmormântarea lui Shimon Peres

Publicat: 28 09. 2016, 10:47
Actualizat: 28 09. 2016, 15:03

„Folosesc acest prilej pentru a invita colegii mei, liderii grupurilor politice din Senat să mă însoțească pentru a participa la funeraliile naționale care vor fi organizate în Israel pentru înmormântarea lui Shimon Peres”, a spus Tăriceanu la Senat.

De asemenea, a făcut un apel și la liderii partidelor politice reprezentate în Parlament să participe la ceremonie.

„Doresc ca în numele cetățenilor români, membrilor Senatului și al meu personal să transmit condoleanțe poporului israelian și statului Israel pentru dispariția lui Shimon Peres”, a spus președintele Senatului.

Shimon Peres, fost președinte și premier al Israelului și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a decedat miercuri la Tel Aviv, după ce în urmă cu două săptămâni a suferit un accident vascular major, informează BBC News online.

Shimon Peres a fost de două ori premier și a avut un mandat de președinte al Israelului. În 1994, pentru rolul jucat în negocierile unui acord de pace cu palestinienii, Shimon Peres a primit Premiul Nobel pentru Pace, alături de premierul Yitzhak Rabin, care a fost ulterior asasinat, și liderul palestinian Yasser Arafat.