Teodor Meleșcanu, despre un Congres ALDE: E absolut necesar, dar după prezidențiale / Să se consulte cei de la nivelul local

Publicat: 12 09. 2019, 15:33

„Nu consider că este la ora actuală cel mai bun moment, când ne aflăm în campanie electorală, să convocăm un asemenea Congres. Cred că este absolut necesar, dar până atunci nu cred că este util și ar putea fi interpretat într-un mod negativ, de aceea ce mai bună soluție pe care o văd este ca cei de la nivelul local să se consulte”, a afirmat Teodor Meleșcanu, întrebat joi la Parlament, dacă este necesar un Congres ALDE.

Alexandru Băișanu, propus de premier pentru funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, a anunțat că câțiva membri ai ALDE vor cere Congres, deoarece oamenii din jurul lui Călin Popescu Tăriceanu au dus partidul în gard și trebuie să facă un pas în spate.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Delegația Permanentă a ALDE se va întruni, luni, pentru a formaliza deciziile de excludere a membrilor ALDE care au acceptat să fie propuși în Guvern de către premierul Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniștri vacante, respectiv Grațiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei și Ștefan-Alexandru Băișanu, ca ministru pentru Relația cu Parlamentul.