Teodorovici: Am o diplomă de la Academia Națională de Informații. Nu știu în ce e. N-am trecut niciodată pe acolo. ANI face anchetă

Publicat: 18 10. 2017, 13:08

Invitat la o emisiune la postul național de televiziune, fostul ministru al Fondurilor Europene a făcut o declarație incredibilă. Acesta susține că i s-a dat o diplomă de la Academia Națională de Informații, „un master, un curs postuniversitar, nu știu ce-o fi fost”, cu toate că nu a trecut nici măcar o dată pe acolo. 

Întrebat de moderator de ce crede că a primit diploma, Teodorovici a replicat: „Probabil că merit”. Referitor la membrii serviciilor secrete infiltrați în instituții, acesta a răspuns că nu îi știe, dar „îi bănuiește, îi simte”. 

„Teodorovici: Am o diplomă de master sau ce este el, curs postuniversitar, unde nu am fost nici măcar o dată.

Moderator: Păi și cum ați luat diploma?

Teodorovici: Nu știu, întrebați-i pe cei care mi-au dat diploma.

Moderator: Pai de ce v-ați dus să o luați?

Teodorovici: Nu, mi s-a adus, nici măcar n-am luat-o eu. Mi s-a dat, da, pur și simplu.

Moderator: Dar de ce v-au dat diploma aia?

Teodorovici: Probabil că merit.

Moderator: Dar cine v-a contactat sa va dea o diploma?

Teodorovici: Nu, diploma a venit la finalul acelor trei luni de zile. La care, recunosc, eu n-am fost”, este dialogul care a avut loc în studioul TVR. 

„Domnul Eugen Teodorovici a absolvit Colegiul Național de Informații în 2013, un curs posuniversitar de 45 de zile dedicat civililor. Senatul actual al Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) s-a autosesizat pentru a verifica condițiile de absolvire în cazul domnului Teodorovici”, a transmis Academia de Informații printr-un comunicat de presă.