Teodorovici, despre prezidențiale: PSD trebuie să aibă un candidat propriu. Este un partid care de 15 ani nu a mai dat un președinte al României

Publicat: 01 07. 2019, 19:03

„PSD trebuie să aibă un candidat propriu. Ăsta este punctul meu de vedere, este un partid mare, este un partid care de 15 ani nu a mai dat un președinte al României și ar trebui justificat foarte bine dacă ar fi o altă propunere, nu din PSD. Dar în mod normal toți din PSD doresc ca PSD să aibă un candidat propriu la prezidențiale”, a afirmat Eugen Teodorovici, luni, la Parlament

Ministrul de Finanțe a adăugat că prezidențiabilul va avea susținerea întregii coaliții, dacă se va decide astfel.

„Dacă se decide astfel, el va avea susținerea întregii coaliții. Am spus ca principiu”, a explicat Teodorovici.

Întrebat dacă el ar fi un prezidențiabil mai bun ca Tăriceanu, președintele executiv al PSD a replicat: „Nu se discută cine ar fi mai bun, este o analiză, doamna premier a spus că se fac analize sociologice, se va ține cont de ele, va fi un vot politic în cadrul congresului și punct”.

Eugen Teodorovici și-a anunțat intenția de a candida la prezidențiale.

PSD a comandat două sondaje de opinie în vederea desemnării prezidențiabilului. Despre subiect, Viorica Dăncilă a afirmat că ea nu a fost introdusă, în sondaje, la categoria candidați la prezidențiale, pentru că nu a luat în calcul înscrierea în competiția pentru un mandat la Cotroceni.

În schimb, Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară la Antena 3, întrebată despre o posibilă candidatură pentru un mandat la Cotroceni că mereu președintele partidului a fost și candidatul la prezidențiale, însă acesta trebuie să fie o „locomotivă” pentru formațiune.

Pe de altă parte, președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, luni, că, după părerea sa, cea mai bună soluție la alegerile prezidențiale este un candidat unic din partea PSD – ALDE – PRO România, propunere anunțată de Victor Ponta.