Toader: Demisia mea devine irevocabilă pe 30 iunie. Am convingerea că până atunci vom avea Guvern

Publicat: 22 06. 2017, 09:33
Actualizat: 24 06. 2017, 14:29

„Tot timpul eu am spus că voi asigura interimatul, îmi voi îndeplini atribuțiile până în ultimul minut. Este un articol 6 din legea 90 care prevede că demisia devine irevocabilă la 15 zile de la momentul depunerii la Guvern. Asta înseamnă că eu mi-am depus demisia pe 15 unie, devine irevocabilă pe 30 iunie. Înseamnă că după 30 iunie nu mai pot retrage demisia dar nu înseamna și o încetarea a mandatului interimatului. (..) Eu am deplina covingere a faptului că până la 30 iunie vom avea un nou guvern”, a declarat Tudorel Toader.

Acesta a refuzat să spună dacă va face parte din următorul Guvern.

Ministrul demisionar al Justiției a precizat că a avut, miercuri, o întâlnire cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Am avut o întâlnire cu domnul președinte Tăriceanu și am discutat două probleme punctuale: prima s-a referit la concursul dintre efectele juridice pe care le produce demisia unui ministru și efectele juridice pe care le produce moțiunea de cenzură adoptată în sensul evitării vidului. A doua a fost referitoare la stadiul legilor justiției, a procesului legislativ în general”, a explicat Toader.